ЗдравеНа пазара масово се предлагат продукти ,които бавно ни убиват и това е факт.При цялата суетня колко много болни има в България от сърдечно съдови заболявания,в магазините е пълно с продукти изработени с хидрогенезирано масло.При хидрогенизацията се образуват множество различни химически съединения, които на са изследвани, така че в маргарина има токсични метали (например Аl, Ni (никел), които са добавени като катализатори), които се натрупват в клетките и в нервната система и потискат различни ензимни системи и клетъчни функции. Свиневъдите в САЩ не хранят животните си с маргарин, защото знаят че така те ще умрат.
Маргарините, продавани като натурални продукти, съдържат едни и същи негодни за консумация мазнини, дори когато носят името на някой известен лечител. Но маслената индустрия печели пари и не се интересува от здравето на хората. За 1981 г. продажбите й възлизат на 40 млрд.$, а за 1992 г. - 80 млрд.$.
Не само маргаринът, но и всички продукти, на които пише "хидрогенизирано" или "частично-хидрогенизирано", е добре да се избягват. Към маргарините спадат и т.нар. шортънинги, ползвани за пържене, за сладкарски изделия и др.
Трансмастните киселини (маргаринът) са по-опасни от наситените мастни киселини в маслото и сланината по отношение на атеросклероза. Маргаринът повишава честотата на инфарктите със смъртен изход.Обърнете и вижте етикета на който и да е продукт и вижте с какво е пълен.....фарс,не яжте мазнини ,а същевременно ни пълнят с хидрогенизирано масло, та тялото трябва да равие температура 260 градуса за да го изчисти, и в крайна сметка артериите ни се задръстват,а как иначе.Животинските мазнини ,които толкова хулят се изчистват с малко уражнения ,но не и тези,те остават в нас,затова яжте масло и е по-вкусно ,и се оказва по-полезно от химикалите в маргарина.Пък и сами виждаме че нашите баби не са с болни сърца от маста,която са яли цял живот.
За съжаление това не е всичко,да погледнем етикет на безалкохолни напитки,подсладители...ще кажете ами чудесно няма да дебелея,и те на това разчитат .НУТРАСУИТ (АСПАРТАМ) - Чий живот подслажда? Е950,Е951

200 пъти по-сладък от захарта.
Състав: фенилаланин (50%) + аспергинова киселина (40%) + метанол (10%) = химична отрова, най-опасната добавка към храните.
"Осигурява" 75% от страничните реакции от хранителните добавки = 92 симптома: главобол, мигрена, проблеми с паметта, гадене, пълнеене, обриви, депресия, безсъние, зрение, слух, сърцебиене, затруднено дишане,загуба на вкуса, нарушен говор, замаяност, виене на свят, ставни болки, склероза, епилепсия, тумори в мозъка, хронична умора, Паркинсон, диабет, Алцхаймер, понижено внимание, аутизъм, дори и смърт. Симптомите могат да се проявят и чак след няколко години.
(Докато от захарин за 100 години има само 10 оплаквания.)

Когато човек е на диета, най-често той има хипогликемия, и ако се приема аспартам чрез "диетична" напитка - той става още по-зле þ епилептичен припадък, замайване, загуба на ориентация.
Пределното количество метанол, което успешно се обезврежда от организма, е 7.8 мг/ден, а в 1 литър безалкохолна напитка с нутрасуит се съдържат 56 мг метанол, дори и повече.
Освен очите, аспартамът дава и следните други поражения: уши (пищене), гадене, стомашно-чревни смущения, слабост, неврити. Метанолът преминава през плацентата и е силно токсичен за плода.
Аспартамът е открит през 1970 г. От 1974 г. е одобрен за напитки, дъвки и зърнени закуски, въпреки няколкото изследвания, доказали токсичността му. Дават се 500 000$ за да се "установи годността му". Уволняват се неудобни членове от експертните комисии, така че да има с 1 глас повече "за". Един от купените (д-р Хейс) получава хонорар 1000$/ден.
Нутрасуитът уврежда очния нерв þ тунелно виждане, кръвоизлив в ретината, ослепяване. Той води също до: лоша ориентация, нарушено равновесие, шум в ушите, нарушение на менструалния цикъл, депресия, имунни проблеми.
На туй отгоре Monsanto - производителят на нутрасуит, е един от най-големите замърсители на околната среда - само 1 от неговите заводи изхвърля 16 млн.тона токсини в река Мисисипи.
При операция "Пустинна буря" в залива на Ирак, американците са пиели напитки с нутрасуит (по няколко литра/ден) þ "синдром на залива" = "аспартамна болест".
Разтворимите напитки в пликчета (прахчета) (например Tang), kакто и диетичната пепси-кола без кофеин съдържат aspartame. Всички реномирани дъвки съдържат аспартам (нутрасуит).
След масовото излизане на аспартама на пазара само за 1 година (1984) туморите в мозъка са нараснали с 10%.
През 1987 г. е основана "Мисията възможна" = движение за разясняване истината за аспартама.


КАК ДА СЕ СПРАВИМ С КИСЕЛИНИТЕ В СТОМАХА

Всеки от нас поне веднъж в живота си е изпитвал чувството на парене, болка и дискомфорт в гръдната кост. Това са основните признаци на доста неприятните усещания, наречени киселини в стомаха, които се проявяват не само при възрастни и бременни жени, но и при деца.
Киселините се появяват при попадане на част от съдържанието на стомаха в хранопровода. Най-честите причини за попадането на кисела стомашна среда в хранопровода са: - неспазване на диета (остри и мазни храни);- увеличено налягане на стомаха; - тютюнопушене;- алкохол;- кафе;- газирани напитки;- прием на някои лекарства; - проблеми със сфинктера. Киселините трябва да се лекуват задължително, а не да се разчита на съмнителни “народни средства” от типа на содата - трябва да се използват съвременни лекарства, които са напълно достъпни и се продават без рецепти.Възниква основателен въпрос - а на кое лекарство може да се доверим при лечението на организма си? Именно по този въпрос трябва да помислим спокойно и да се опитаме да разберем: какви съставки има въпросното лекарство против киселини и коя от тях е най-ефикасна и безопасна за организма.

Лекарствата против киселини, които се продават без рецепта, се делят на два вида: антиациди и алгинати. Те се различават по състава и механизма си на действие. Антиацидите - това са лекарства, които неутрализират солната киселина, влизаща в състава на стомашния сок, като по този начин облекчават симптомите. Но има няколко “но”: продължителността на действие на антиацидите е кратка - до 30-40 минути, а неутрализирането на киселините може да доведе до забавяне на физиологичните процеси на разграждане и нарушения в усвояването на други лекарства и хранителни вещества. Също така приемът на антиациди може да доведе до феномена на “рикошета”, или с други думи - до вторично повишаване на секрецията на солна киселина.

При приемането на антиациди, които реагират със солната киселина в стомаха, се образуват въглени киселини - те на свой ред провокират оригване и подуване на стомаха. Най-известен такъв вид антиацид е хлебната сода, която се използва от време на време за справяне с неприятното усещане за киселини в стомаха, когато подръка няма други лекарства. Но не трябва да се забравя, че в содата се съдържа голямо количество натрий, който се всмуква в кръвта и може да предизвика отоци и да доведе до нарушения при хора със сърдечносъдово заболяване. Въпреки бързото действие на антиацидите, те облекчават неприятните симптоми на киселините само за кратко време и може да предизвикат нежелани явления: - претоварване с алуминиеви или магнезиеви соли;- запек или диария;- както и да повлияят неблагоприятно на усвояването на други лекарства. Кое е най-ефикасното лечение?

Алтернативен метод на лечение на киселините са препаратите, които са базирани на алгинатите. Алгинати - това са лекарства на базата на алгиновата киселина, които при поглъщане имат физическо, а не химично въздействие. Те са естествени съставки на кафявите водорасли (от латинската дума “алга” - морски треви, водорасли). Механизмът на действие на алгинатите има физическо естество. При приемането след ядене на такива продукти те реагират с киселото съдържимо на стомаха и в рамките на няколко минути там се образува силна, здрава, близка до неутралната (рН-7) бариера, плаващи на повърхността на стомаха в продължение на 4 часа. При образуването є не се променя киселата среда в стомаха и затова не се променят и физиологичните процеси на преработване на хранителните вещества. При опитите да се изхвърли киселина от стомаха преградата от гел попада първа в хранопровода, като по този начин предпазва лигавицата и предотвратява усещането за киселини.

Във връзка с физическите механизми на действие, поради липсата на системен ефект и лекарствени взаимодействия, алгнатите са безопасни и ефикасни лекарства, които се продават без рецепта за лечение и профилактика на киселините. Да не забравяме, че за да предотвратим появата на киселини, трябва да следим теглото си, да спазваме определена диета и да водим здравословен начин на живот. Истини и митове за киселините в стомаха Киселините са били известни още по времето на прочутия арабски лекар Авицена (X-XI в.). Но едва през ХХ век стана ясно каква е истинската причина за образуването им (изхвърляне на киселина от стомаха в хранопровода) и редица фактори, които ги причиняват (остри и мазни храни, газирани напитки, алкохол и т.н.). Освен това беше установено, че добре познатите ни и широко използвани средства не са толкова безвредни, както сме свикнали да ги приемаме. Нека да разберем заедно дали е истина това, което сме свикнали да мислим за киселините.

1. Най-добрата защита на стомаха е содата В действителност: содата наистина успокоява усещането за парене в гръдната кост, но не за дълго. Нещо повече, при взаимодействието є със стомашните сокове се образува въглероден диоксид, който в резултат отново води до киселини. Нещо повече, хората, които приемат редовно сода, може да предизвикат нарушения на водно-солевия баланс в организма.

2. Можем да си решим проблема с чаша прясно мляко В действителност: млякото, въпреки че подобрява състоянието при проблем с киселините, е опасно поради това, че допълнително стимулира секрецията на стомашен сок и ако киселинността на стомаха вече е повишена, може да предизвика язва. Освен това поради непоносимостта към млякото, то само по себе си често е причина за оригване и киселини.

3. Оригване и киселини са едно и също нещо В действителност: въпреки че причината за тези явления е една и съща - слабост на долната част на сфинктера, оригването и киселините са две различни неща. Оригването - това е изхвърляне на излишния въздух от стомаха, който може да попадне там с храната или напитките. Киселини - изхвърляне в хранопровода на стомашни сокове, придружено с характерното усещане за парене в гръдната кост.

4. Проблемът при бременните е породен от растежа на косата на плода В действителност: киселините при бременни жени са явление, което се среща много често, но те не са причинени от растежа на косата на бебето. Причината за отслабването на сфинктера е действието на “хормона на бременността” - прогестерон, който понижава тонуса на гладките мускули. Освен това, при бременните жени се повишава вътрекоремното налягане, един от факторите, които предразполагат възникването на киселини. 5. Всичките препарати са еднакви В действителност: първо, има лекарства, които се продават със или без рецепта. Тези, които се купуват без рецепта в аптеките не се използват за лечение на сериозни болести. Освен това не са еднакви по начина си на действие. По-голямата част от тях са т.нар антиациди. Те намаляват киселинността в стомаха, успокояват, но това не само че влияе негативно на процесите на храносмилането, но също така предизвиква явлението “киселинен рикошет”, т.е. възстановяват секрецията на солна киселина, която отново предизвиква киселини и може да доведе до гастрит.
Другата група лекарства са алгинатите, чийто основен компонент е алгинатната сол, по-специално натриевият алгинат. В сътрудничество със солната киселина в стомаха тя образува лека бариери, която не пречи на процеса на храносмилането, но и не позволява на киселините да попадат в хранопровода.КОЯ ЧАКРА ЗА КАКВО ПОМАГА?

Упражненията, които стимулират мозъчната дейност подобряват паметта и концентрацията. Те включват изчистване на енергийните центрове, чакрите. Практикуването интегрира интуитивни емоции от дясното полукълбо на мозъка с логическата мисъл от лявото полукълбо.

Упражненията, стимулиращи мозъчната дейност, като медитация и дълбока релаксация, помагат за по-добра бдителност, креативност и способност за контрол над тялото.

Чакрите движат равномерно енергията в организма. Те се приемат за основни енергийни възли в човешкото тяло, според йога учението. Действат като предаватели и приемници на космическата енергия.

Чакрите не са физически измерими - те взаимодействат с физическото тяло чрез ендокринната и нервната система. Всяка една от седемте чакри е свързана с една от седемте жлези с вътрешна секреция, а също и с група нерви, сплит.

Първата чакра, Root Chakra, се намира в основата на гръбначния стълб, която е свързана със сакралния сплит, правото черво и простатната жлеза.

Втората чакра, сакралната чакра (Sacral Chakra) е разположена под пъпа, в центъра на корема и свързва сплита на простатата, надбъбречната жлеза, половите жлези и бъбреците.

Третата чакра е при слънчевия сплит, далака, панкреаса, черния дроб и жлъчния мехур.

Четвъртата чакра, сърдечната чакра (Heart Chakra), съединява сърдечния сплит, тимусната жлеза и перикарда.

Петата чакра, гърлената чакра (Throat Chakra), се намира на нивото на гърлото при щитовидната жлеза и помага за базалния метаболизъм.

Шестата чакра или това е тъй нареченото трето око (3rd Eye Chakra) е разположена в областта централно над очите. Тя свързва блуждаещия нерв, десетия черепномозъчен нерв, който основно инервира вътрешните органи. Тази чакра помага за регулирането на подсъзнанието.

Седмата чакра, Crown Chakra, помага за правилното функциониране на епифизната жлеза и ръководи цялата нервна система.

Дисбалансът на чакрите в тялото е една от причините за развитието на сериозни заболявания на организма.КРЪВОТЕЧЕНИЕ ОТ ВЕНЦИТЕ ЛИ ? - ПРОБЛЕМЪТ Е РАЗРЕШИМ


Четирите важни условия за здрави зъби са: редовно почистване на устната кухина, правилна техника на почистване, подходяща паста за зъби и щадяща четка за зъби.
Кръвотечението от венците е сигнал за тревога. Необходимо е да се потърси стоматологична помощ. Същевременно може да се направи и консултация със семейният фармацевт, който да препоръча подходящо средство за хигиена на устната кухина. В повечето случай кръвотечението от венците се обуславя от лоша орална хигиена и от наличието на бактерии. Неправилно често се счита, че причина за кръвотечението на венците е твърдата четка за зъби.
Ако е налице лоша орална хигиена, се образува и натрупва зъбна плака и при нейното системно неотстраняване може да се появи възпаление и кръвотечение. От проблеми с венците страда повече от 20% от населението на земята. Това води до гингивити и периодонтити, до загуба на зъби при по-възрастното население.
Народната медицина използува растителни продукти при заболявания на зъбите и устата още от древността. Така в труд на Одо от Мена (XI век) се описва употребата на редица билки при зъбобол (Heleborus, Rosa centifolia, Sepridium sativum, Melissa officinalis, Pastinaca sativa), при възпалителни процеси и язви в устата (Origanum vulgare, Allium cepa, Aristolochia longa, Portulaca deracea, Verbena officinalis). През последните години интересът на изследователи, клиницисти и пациенти към продукти от природен произход силно е увеличен. За съжаление не винаги е удобно и възможно да се намерят подходящите билки и да се приготвят веднага за употреба. В този случай под ръка са готовите продукти за хигиена и профилактика на устната кухина. Натурални продукти се използуват широко в различни козметични и лечебно-профилактични препарати. Комплексното действие се дължи на съставните им компоненти - етерични масла, дъбилни вещества, гликозиди, алкалоиди, полизахариди, минерални соли и др. Използуваните растителни продукти оказват антисептично и антибактериално действие, болкоуспокояващо, противовъзпалително, или стимулират регенерацията на епитела и обмена, могат да намаляват пропускливостта на съдовете. Изразено противовъзпалително и противомикробно действие имат някои етерични масла като розово, шипково, лавандулово, ментово. Те притежават също така стимулиращо, обезболяващо, антихистаминно, спазмолитично и дезодориращо действие. Оказват ефект при възпаление на венците, язви на езика и устата, афти, зъбобол. За купиране на лошия дъх се прилагат най-често растения съдържащи етерични масла. Популярно е дъвченето на няколко стръкчета магданоз, както и на листа от мента.
Редица растения имат кръвоспиращо действие поради факта, че съдържат лекарствени вещества намаляващи пропускливостта на капилярите. Действието основно се дължи на танини и катехини. Те имат и противовъзпалително действие и намаляват отока. Уникалната по своя състав паста "Parodontax", на фирмата Block Drug активно се бори против заболяванията на гингивата на база познания на народната медицина и натрупания изследователски и клиничен опит.
Какво е "Parodontax"?

Уникална комбинация от минерална сол и билки, със свеж алтернативен вкус, който пациентите започват да харесват след време, особено след констатирането на добро профилактично и терапевтично действие. Пастата помага да се намали кръвотечението от венците; спира или забавя развитието на гингивита и периодонтита; укрепва венците; отстранява зъбната плака; има кариеспрофилактично действие; неутрализира киселините на плаковите бактерии, осигурява свеж дъх за продължителен период от време. "Parodontax" е една добра програма за устна хигиена. Професионално разработена и клинично изследвана четка за зъби "Parodontax" също помага в борбата срещу гингивитите. Под търговската марка "Parodontax" се произвеждат различни продукти: с хлорхексидин, с флуор, гел, вода за уста концентрат, спрей за уста.
"Parodontax" е популярна паста в Европа в продължение на 40 години, а напоследък и у нас. Нейната оригинална рецептура съдържа 6 лекарствени растения в комбинация със сода бикарбонат. Последната неутрализира плаковите киселини, щадящо почиства зъбната повърхност и допринася за спирането на кръвотечението. Включените в рецептурата билкови продукти притежават антисептично, местноанестезиращо, кръвоспиращо, антиексудативно, противовъзпалително действие, както и имат капиляроукрепващ ефект. Те осъществяват комплексно антифлогистично, меко фиброзиращо и антимикробно действие. Пастата е подходяща за хеморагични форми на гингивит, стоматит, пародонтоза. В състава й се съдържат следните билкови продукти: Echinacea purpurea (ехинациеа); Chamomilla recutita (лайка); Salvia officinalis (градински чай); Commiphora myrrha (мирта/ мира); Mentha piperita (мента); Krameria triandra (ратания)
Echinacea purpurea (ехинациа) - Прави венците устойчиви и еластични
Chamomilla recuta (лайка) - задържа възпалителните процеси, в това число и при бактериален произход на същите. В народната медицина се използува за жабурене при възпаления на лигавицата на устната кухина, кървене на венците, афти, лош дъх и пр. Действието се дължи на етеричното масло (азулени, бизоболол), флавоноиди, кумарини и др. Азуленът има противовъзпалително, антиалергично и възстановително действие, в резултат на което се намалява интензитета на възпалението в устната лигавица и венеца при стоматити и гингивити. Усилват се регенериращите процеси в епидермиса. Има също така анестезиращо, антисептично и спазмолитично действие.
Krameria triandra (ратания) - Полухраст. Среща се в Чили, Боливия, Перу. Използуват се корените. Съдържат 20% катехинови танини. Притежава адстрингентно действие. У нас във фито-рецепти корените ратания се заместват от коренища на очиболеца и кървавичето.
Salvia officinalis (градински чай) - Разклонен, облистен полухраст. Съдържа сапонини, катехинови танини, смоли, восъци, каротин (провитамин А), никотинова киселина (витамин РР), витамин С, смолисти вещества, флавоноиди. Притежава адстрингентно, дезинфекционно, противовъзпалително, антимикробно действие. Стимулира заздравяването на гнойни рани. Ефект оказва и съдържащото се около 2,5% етерично масло, което има антибактериално и болкоуспокояващо действие и подкрепящо оздравителния процес действие, особено при възпаление на лигавицата на устната кухина и глътката.
Commiphora myrrha малко дърво в Северозападна Африка. От него се добива смола известна под името "мира". Съдържа етерично масло, сапонини, гуми. Притежава противовъзпалително и антисептично действие. Укрепва тъканите и спира кръвотечението. Изпитано средство при възпаление на възпаление на лигавицата на устната кухина и глътката
Mentha piperita, Mentha arvensis - Съдържат етерично масло, каротин, дъбилни вещества, смоли, ензими, минерални соли. Осигуряват болкоуспокояващо, антисептично и противовъзпалително действие. Освежават дъха, намаляват болката и имат антибактериално действие. Използуват се при различни възпалителни процеси в устната кухина.
Saxer и кол съобщават за добри резултати при употребата на "Parodontax" в голямо мултицентрово контролирано двойно сляпо изследване върху ефективността върху пародонта проведено с 1255 пациенти и подкрепено от 321 стоматолози при употреба на пастата средно около 40 дни.

Вода за уста "Parodontax".

Няма да бъде пълно описанието на серията, ако не споменем за концентрата за изплакване на устната кухина. Там където четката за зъби не достига, разтвора за изплакване на устата осъществява ефективно своето антибактериално действие, като съдействува за предотвратяване на образуването на зъбна плака и съдействува за по-лесното отстраняване на вече образувана плака. Концентратът е подходящо средство за кръвоспиране след екстракции на зъби или малки хирургични манипулации в устната кухина Изключително подходящ е при промени и възпаления на венците по време на бременността. Растителните екстракти във водата за уста: Mentha piperita (мента), Mentha arvensis (мента), Salvia officinalis (градински чай), Carum carvi (ким), Geum urbanum (градинско омайниче/ зайча стъпка), Echinacea purpurea (ехинациеа), Commiphora myrrha (мирта/ мира), Chamomilla recutita (лайка), Eugenia caryophyllus (карамфил).Освен екстрактите описани в пастата за зъби, концентратът за жабурене съдържа още:
Carum carvi (ким) – двугодишно тревисто растение. Среща се в Европа, Северна Азия, Северна Америка. Използуват се плодчетата. Дрогата съдържа 7% етерично масло, смоли, 20% тлъсто масло, 20% белтъчини, флавоноиди.
Eugenia caryophyllus (карамфилово дърво) - активния продукт е етеричното масло с основна съставна част евгенол. Притежава силно бактерицидно, анестезиращо (намалява ревматични и невралгични болки), както и локално ревулзивно действие. В стоматологията се използуват неговите дезинфекционни свойства. Повишава съпротивителните сили на организма към инфекции.
Geum urbanum (градинско омайниче/ зайча стъпка) - Многогодишно тревисто растение. Използува се коренището и стъблото. Съдържа 0,10% етерично масло съдържащо евгенол, дъбилни вещества, минерални соли. Има противовъзпалително, кръвоспиращо, адстрингентно, тонизиращо действие.

Четки за зъби "Parodontax": При кръвотечение е необходимо да се вземат незабавно мерки по отношение грижите за венците. Употребата на специалната нова четка за зъби "Parodontax" и пастата за зъби със същото име ще помогне в тази посока.
В заключение може да се препоръча употребата на "Parodontax", която води до стабилизация на оралното здраве, премахване на клиническите проявления на възпалението и дистрофията на тъканите, максимално възможно подпомагане регенерацията.

Бананите понижават кръвното налягане


Консумацията на един банан на ден помага за намаляване на високото кръвно налягане и предпазва от атеросклероза. Полезното действие на плода се дължи на високото му съдържание на калий - микроелемент, необходим за правилното функциониране на нервната система, работата на сърцето, артериалното налягане.

Известно е, че прекомерната употреба на сол повишава кръвното. Калият намалява вредното й действие.

В банана средно се съдържат около 500 мг калий.

Редица проучвания показват, че спазването на хранителен режим, богат на храни, съдържащи калий, както и магнезий и фибри, значително намалява опасността от инсулт. Консумацията на три банана всеки ден значително понижава този риск, според учени.

Преглед на 11 различни проучвания, публикуван в списанието на Американския колеж по кардиология, сочи, че дневна доза калий от около 1600 мг е достатъчна да намали опасността от инсулт с повече от 1/5.

Друго американско изследване, публикувано в Archives of Internal Medicine, показва, че консумацията на храни с високо съдържание на фибри, като бананите, помага за предотвратяване на сърдечни заболявания. Учените проследяват хранителните навици на близо 10 000 души в продължение на 19 години.

Оказва се, че хората, които консумират най-много фибри, 21 г на ден, имат 12% по-нисък риск от коронарна болест на сърцето.

Проста и достъпна рецепта, която ще ви порази с ефекта си

Какво да очаквате?1. Зрението ви ще се подобри. Известен е случай на подобрение от минус 4 до минус 2 диоптъра.2. Кожата на цялото тяло става изключително гладка.3. Най-невероятното е това, че започналата да побелява коса ще се промени – става по-гъста и расте по-тъмна.
Съставки:
 • 200 грама ленено олио;
 • 4 лимона;
 • 3 малки глави чесън;
 • 1 кг мед.

Приготвяне: смелете в месомелачка обелените скилидки чесън, 2 обелени  лимона и 2 лимона с кората. Смесете всички продукти, прехвърлете сместа в стъклени буркани с капачки и съхранявайте в хладилник приложение: вземайте по една супена лъжица- дървена- половин час преди хранене. Желателно е три пъти на ден, но може и само веднъж – което е по-добре от нищо.


Мас и сол при болезнените шипове в коляното


Шипове в коляното се характеризират, като нехарактерен за нормалната му структура костен израстък.

Те се образуват по различни части от тялото, но най-чести са оплакванията от възникването им във врата или коленете. Това заболяване, засяга по-често коленете при възрастните хора. Шипове, могат да възникнат и на трите кости които съставят коляното.
Народна рецепта при шипове в коляното
Народна рецепта при шипове в коляното
Коляното е едно от най-натоварваните части на тялото. Именно това води до постоянно триене на костите, при което хрущялите започват да се износват. Организма, опитвайки се да защити коляното, започва изграждането на костни образувания, което води до появата на шиповете. Заболяването възниква често и като следствие от травми, липса на физическа активност, погрешна стойка, липса на витамини. Възрастта, натрупването на излишно количество калций и прекомерното тегло също са фактори за образуването на шипове в коляното.
Един от лечебните начини е с помощта на свинска мас. Болките, предизвикани от това заболяване, могат да бъдат облекчени и лекувани както със студени компреси или масажи, така и с помощта на лекарствени средства – в зависимост от преценката на вашия лекар. Народна медицина също предлага няколко доста ефикасни метода и билкови отвари за лечение на шипове в коляното.
Затоплете колената добре, намажете ги с несолена свинска мас и увийте в парче плат, за предпочитане да бъде вълнено. Сложете хартия върху него и бинтовайте възможно най-стегнато. Така се преспива. Редувайте всяка вечер различно коляно. Процедурата се прави 20 дни и след това продължавате лечението още пет, като към маста добавяте една щипка сол.
Друг метод, който също много помага, е като стриете на ситно шепа каменна сол и я размесите с едно шишенце течен парафин (намира се лесно във всички аптеки). Затопляте сместа и я поставяте върху парченце марля. Налагате върху коляното и след това покривате с парченце найлон и върху него плат от вълна. Този компрес трябва да престои цяла нощ. Процедурата се повтаря десет вечери, като използвате вече направената смес, но затоплена предварително.
Опитайте да се отървете от болезнените шипове в коляното с помощта на съветите, които сме ви подбрали от народната медицина.


Витамин Б17 – за живот без рак!Представям ви една дълга и изчерпателна статия за чудото на витамин Б17, който доскоро (и може би все още) беше много малко познат у нас и повечето хора не бяха чували за него. Тази статия е планирана от дълго време и е компилация от няколко други статии, а източниците им ще намерите в края на текста. Приятно четене! И нали знаете – прочетеното е НИЩО, освен ако не е ПРИЛОЖЕНО на практика! :-)
Витамин B-17 е един от основните хранителни източници в култури като тези на ескимосите, народа хунза, абказците и много други. Знаете ли, че в тези племена никога не е имало и един случай на рак? Според д-р Кребс на ден ние се нуждаем от минимум 100 мг витамин B-17 (равностойно количество на около седем кайсиеви ядки), за да си гарантираме живот без рак.
Храни, съдържащи витамина са както следва:
 • ЯДКИ ИЛИ СЕМКИ НА ПЛОДОВЕ: Най-голяма концентрация на витамин B-17 в природата, освен в горчивите бадеми: ябълки, кайсии, череши, нектарини, праскови, круши, сини сливи, сушени сини сливи.
 • БОБОВИ: бакла, леблебия, леща (кълнове), бял боб, зелен нахут (кълнове),  градински боб.
 • ЯДКИ: Горчив бадеми, макадамия, кашу.
 • ПЛОДОВЕ: Почти всички горски плодове. Къпина, арония, червена боровинка, бъз, малина, ягода.
 • СЕМЕНА: Чиа, ленено семе, сусамено семе.
 • ТРЕВИ: Акация, алфалфа – люцерна (кълнове), водорасли, млечка, пшенична трева
 • ЗЪРНЕНИ: лющен овес, ечемик, кафяв ориз, лющена елда, чиа, ленено семе, просо,  ръж, фий, пшенични зърна.
 • РАЗНИ: бамбукови филизи, обичка, сорго, дива хортензия, тис (бодлички, свежи листа).

Бамбукови филизи – много вкусни! Продават се в китайските магазини около женския пазар.
 • Изследването на Едуард Грифин
Своята книга “Свят без рак” американският писател евреин Едуард Грифин посвещава на историята на едно откритие, чийто главен герой е витамин В17 – лаетрил или амигдалин – веществото, което бързо унищожава раковите клетки. Авторът дава научни обяснения на лечението на рака с виамин В17  и недоумява защо ортодоксалната медицина обяви война на лекарството, с което много клиники успешно излекували пациентите си.
Авторът на книгата намира отговора на този въпрос не в науката, а в политиката в областта на рака, в икономическата мотивация на онези, които доминират във фармацевтичната промишленост. Всяка година милиарди долари се изразходват за изследвания в областта на рака, други се харчат за производството на химически съединения за лечението на болестта. С една дума
от рака живеят много повече хора, колкото умират!
Ако лекарството е  един прост витамин, то само за един миг ще се разруши  една гигантска индустрия, която се противопоставя на лечението. Фармацевтичните компании провеждат изследвания само с химическите съединения, които те създават. Те никога няма да проведат изследване с прости вещества, които се продава във всеки супермаркет, защото не могат да ги патентоват.
 • Кайсиевите костилки
Кайсиевите костилки (семена) още преди 35 години бяха обявени за лекарство срещу всички видове рак. Учените заявиха, че ако това вещество се употребява всеки ден, човек никога няма да заболее от рак.Транснационалните фармацевтични компании обаче заедно с министерството на здравеопазването в САЩ притиснаха Управлението по контрола  на храните и лекарствата да обяви за незаконна продажбата на сурови кайсиеви костилки, както и на витамин В17, с приложената към него информация за антиканцерогенните му свойства.
Витамин В17 е открит още в семената на ябълките,  гроздето, в някои бобови култури и билки,  в горчивия бадем. Твърдата обвивка на кайсиевата костилка защитава един от най-забележителните хранителни продукти на земята.
Според д-р Ернст Т. Кребс-младши – биохимик от Сан Франциско, ракът подобно на скорбута (авитаминозата) и пелаграта (кожна болест)  не се предизвиква от тайнствена бактерия, вирус или токсин, а това е болест на витаминния дефицит, предизвикан от недостига на ценни хранителни компоненти в менюто на днешния човек. Кребс-младши определил този компонент като част от семейството на нитрилоцидите, които се срещат в повече от 1200 растения.
Най-много това вещество се съдържа в семената на растенията от семейство Prunus Rosacea (горчив бадем, кайсия, вишна, праскова и слива), съдържа се още в царевицата, соргото, просото, лененото семе, ябълковите семки и в много хранителни продукти, които днешният човек не употребява. Доказателствата на доктор Кребс впечатляват.
Преди няколко века хората употребявали богатия на витамин В17 просен хляб, но сега всички предпочитаме  белия хляб, който не го съдържа.
Някога нашите баби добавяли в ястията сливи, стафиди, зелено грозде, ябълки, кайсии и др.; а за зимата  ги счуквали на прах.
Изследвания показали, че племето Хунза в Хималаите никога не е боледувало от рак, докато храната му съдържала просо и кайсии. Щом хората му се сблъскали със западната цивилизация,  започнали да боледуват от рак.
Защо някога хората се спасяваха от скорбута, а днес не могат да победят рака? – пита авторът на книгата Грифин. Отговорът е прост – западните правителства се огъват под натиска на фармацевтичните транснационални корпорации, Управлението по контрола на храните и лекарстсвата FDA, Американската медицинска асоциация. Всички те проведоха обща кампания срещу витамин В17, в която залегна твърдението, че витаминът съдържа цианид. Витамин В12 също съдържа голямо количество цианид, но никой не го е иззел от магазините.
Лаетрилът (амигдалинът) на д-р Кребс е получен от кайсиевите костилки, след това е синтезиран под формата на крисал. Но FDA засипа пресата с историята за една нещастна двойка от Сан Франциско, която се отровила, ядейки сурови костилки. Статията беше на първа страница на всички издания. Журналистическото проучване не открило тази двойка. Но статиите свършили своето – оттогава витамин В17 започнал да се асоциира със самоубийство.
Според Алманаха по храненето от 5 до 30 костилки от кайсии, изядени за един ден, но не наведнъж, могат да бъдат добра профилактична доза.
Още през 50-те години Кребс доказал, че витамин В17 е безвреден за хората. Той проверил витамина върху животни и след това го инжектирал на себе си. Докторът е жив и здрав и сега. Витаминът съдържа една част цианид, една част – бензолдехид и две части глюкоза. За да стане цианидът опасен, първо трябва да се “отвори” молекулата и цианидът да бъде освободен, но това може да стане с помощта на един ензим, който се нарича бета-глюкозид; той присъства в организма в минимални количества, но почти 100 пъти повече се съдържа в раковите тумори. Следователно цианидът се освобождава само  в раковите участъци и унищожава раковите клетки;  бензолдехидът също се освобождава в същото време. Той е смъртоносна отрова по свойства и в съчетание с цианида става сто пъти по-силен. От това съчетание на двете вещества раковите клетки загиват.
 • Ето една извадка от доклад на д-р Кребс:
“…Когато не получаваме адекватна на нашия организъм храна, той заболява. Ако не получавате витамин В17 с хранителните продукти, най-добрият начин да го получавате е чрез инжектиране. Ако раковото заболяване се е появило, най-важното е за кратък период от време да снабдим организма с максимална доза витамин В17… По-рано плодовете съдържаха витамин В17, и то не само в семената, но и в меката си част. Днес само дивите плодове съдържат витамин В17. Плодът, който ядем днес, е печален резултат от многогодишното култивиране в името  размерите и външния му вид; меката му част вече не съдържа В17. За да удовлетворим нужните на организма си от този витамин, трябва  да ядем семената на тези плодове или да пием таблетки, които съдържат В17. За съжаление този витамин днес е забранен, но се надяваме да го видим достъпен за хората, за да можем да ги предпазваме от рак, както лесно се справихме със скорбута. Ние имаме нужда приблизително от седем кайсиеви костилки на ден. Това количество ще ви предпази от раково заболяване…”
 • Две основни правила в консумацията на вит. Б17
Според д-р Кребс основната идея е, че достатъчното ежедневно количество B-17 може да бъде набавено чрез следването на което и да било от следните две предложения:
Първо, яденето на всички съдържащи B-17 плодове изцяло (наред с ядките), без да се ядат повече ядки, оклолкото бихте яли, ако ги ядехте в целия плод. Пример: ако ядете по три ябълки на ден, семките от трите ябълки предоставят достатъчно B-17. Не е необходимо да изядете половин килограм ябълкови семки.
Второ, по една ядка от праскова или кайсия на 5 кг телесно тегло се счита за повече от достатъчно като нормална предпазна мярка за превенция на рака, макар че точното количество може да варира при различните хора според индивидуалния метаболизъм и навици на хранене. Мъж, тежащ 77 кг например може да яде по 15-16 кайсиеви или прасковени ядки на ден и да си набавя биологически нужното на тялото му количество витамин B-17.
И една важна забележка!: Разбира се, можете да консумирате твърде много от всичко. Твърде многото ядки или семки например може да се очаква да доведат до неприятни странични ефекти. Тези естествени храни би следвало да се консумират в биологично необходимите количества (не повече от 30 до 35 ядки на ден).
 • Назад във вековете
Витамин B-17 е противотуморно вещество (известно като амигдалин или лаетрил). Според д-р Ърнст Кребс младши неговите съставки го правят жизненоважен за избягването на рака. Най-голяма концентрация се открива в кайсиевите ядки и в другите горчиви ядки. Различни документи от най-старите цивилизации като египетската по време на фараоните и от Китай 2500 години преди новата ера споменават за терапевтична употреба на извлеци от горчивите бадеми. Египетски папируси от преди 5000 години споменават за използването на ‘акуа амигдалорум’ за лечението на някои тумори на кожата. Но систематизираните изследвания на витамин B-17 всъщност започват едва през първата половина на деветнайсти век, когато химикът Бон открива през 1802 г., че по време на дестилация на водата от горчиви бадеми се освобождава циановодородна киселина. Скоро след това много изследователи започват да анализират този екстракт и така Робике и Бъртън изолират за първи път бяла кристална субстанция, която наричат АМИГДАЛИН (от амигдала = бадем)

Източник: Стефи Божилова
Източник: http://www.zdravivsekiden.com
Източник: http://www.rasper-bg.com

ТАКА СЕ ЛЕКУВА РАК! ТАЗИ МОЩНА РЕЦЕПТА Е 10 000 ПЪТИ ПО-ЕФЕКТИВНА ОТ ХИМИОТЕРАПИЯТА!


Всеизвестен факт е, че няколко корпорации и здравни организации печелят милиарди от болестите на населението. Знаете ли колко хора умират всеки ден именно заради тези колосални финансови печалби?
Това е голата истина и една от основните причини тази мощна и изключително проста комбинация да е пазена в тайна толкова много години.
Bradva.bg представя на Вас, нашите читатели, една изключително силна и потулвана рецепта, която доказано може да лекува кисти и злокачествени тумори в много случаи. За този чудотворен лек са ви необходими само лимон и сода бикарбонат.
Свойствата на лимона са добре познати, като проучванията сочат, че приемът на само 150 грама лимони седмично намалява риска от рак до 60%! Освен това лимонът спомага за свалянето на кръвното и служи дори като антидепресант. Содата пък доказано регулира нивото на Ph  в организма и, като блокира разпространяването на ракови клетки.
Advertisiment:
Пийте всеки ден 3 супени лъжици лимонов сок с половин чaeна лъжичка сода!
Приемът на лимонов сок в комбинация с малко сода всеки ден на гладно може както да лекува ракови образувания, така и да служи като профилактика. Най-интересното е, че такива изследвания са проведени и от един от най-големите производители на лекарства в САЩ, като стигат до заключението, че лимонът буквално е излекувал успешно 12 вида рак. Това заключение е подплатено и със становището, че в комбинация със сода лимонът става 10 000 пъти по-силен от химиотерапевтични медикаменти като Адриамицин.
Химиотерапията атакува цялото ви тяло и убива всичко наред, което води до унищожаване на оргазнима, докато комбинацията от лимон и сода убива само вредителите в организма!
Желаем ви да бъдете много здрави и да се налага да прилагате тази рецепта само като превенция!/bradva.bg
Източник: bradva.bg

РЕЦЕПТА СРЕЩУ РАК:


500 гр. домашен мед
2 лимона /сокът от тях/
30 гр. куркума на прах
500 гр. корен от джинджифил

   Джинджифилът се обелва и настъргва на ситно ренде. Изсипва се в подходящ стъклен съд, Добавя се медът, куркумата и лимоновият сок.  Разбъркват се добре с дървена лъжица. 
   Приема се по 3 с.л. преди хранене. Лечението продължава два месеца.

коледен подарък