събота, 27 август 2011 г.

"ПТИЦИТЕ" на RIOLIS, със схема на гоблена /with pattern/

Най-новият ми ушит гоблен на руската фирма РИОЛИС. Много бързо и лесно се шие /кръстат бод/, с размери 15/16 см. Направих го на меланжирана панама с цвят - какао. След като разгледах разработки на РИОЛИС, ми харесаха няколко ушити варианти на същото гобленче /подарък за годишнина от сватбата, в синьо, декорирано с мъниста/, и смъкнах няколко снимки:


Ако гоблена ви е харесал СХЕМАТА може да изтеглите от ТУК (scheme can be FREE download!). А може да оставите и КОМЕНТАРИ, за да обменим повече информация :)))





Докато разглеждах ушитите модели в разработките на РИОЛИС, установих че (без да подозирам) имам ушит още един техен фирмен гоблен - Игриво коте, който модел взех от списание "Галерия бродерия" и бях ушила специално за моята дъщеря, която тогава много го хареса (сега вече харесва други модели :)).

неделя, 14 август 2011 г.

Permin 12-5368 - completed

Permin 12-5368 вече в готов вид, завършен... ♥ Мога да кажа, че беше най-интересния ми гоблен за шиене досега, като се започне от схемата, която да си призная в началото изобщо не можах да разчета и ми беше доста странна, и стигнем до самото шиене, което беше изключително приятно и интересно за мен, с използването на бодовете: cross-stitch и back stitch. Гобленът е превъзходен наистина, уверете се сами ...


Със сигурност ще го подаря на някой близък човек, след като му се порадвам :) ♥ ♥ ♥

събота, 6 август 2011 г.

Permin 12-5368 in progress - 3

За съжаление доста протаках работата по шиенето на гобленчето, с което никак не се гордея, ама сезона е такъв ... все се намира и друга работа за вършене :))

Това е предпоследния етап от работата ми по този гоблен. Става все по-хубав и по-очарователен ... който не е шил гоблени няма да ме разбере ...
Следващата снимка ще е вече завършеният Permin 12-5368.
Нямам търпение да го ушия и да се похваля

коледен подарък